duminică, 25 august 2013

Pe cat de bizar suna pe atat de bun este rezultatul final




Inghetata cu branza de oaie




  

       De ce inghetata cu branza de oaie? pentru ca se poate .Si daca va place branzica mai grasa si nu va este frica de calorii merita sa incercati macar odata sa faceti aceasta varianta de inghetata.Reteta de baza va fi aceeasi ca si la inghetata de ciocolata a lui adi hadean.Doar ca o sa inlocuim ciocolata.

 

 

Ingrediente:

 200 ml smantana dulce 30% grasime
 100 ml lapte capra
 25 grame zahar
 3 galbenusuri
 1 lingura miere
 100 grame de branza oaie(cu cat are mai multa grasime cu atat mai cremoasa va fi inghetata)
 Visine din dulceata(am folosit  materia prima aferenta unui borcan de dulceata)
 70 grame fistic(l am dat prin rasnita pana l am facut faina 

  

 

 

 

Cum procedam:

        1. Cu ajutorul unei furculitei maruntim branza de oaie.Fiind cam lipicioasa ar trebuie sa adaugam o lingura de lapte cald . Asa o sa devin moale amestecul.Lasam deoparte.
      2. La smantana adaugam laptele la temperatura camerei.Amestecam sa putem omogeniza ingredientele inainte de a le pune pe foc.Aici sunt diverse pareri cat sa tinem amestecul pe foc.Incalziti compozitia pana sa fie fierbinte la deget(nu e tocmai igienic, stiu ,  dar e cel mai sanatos ca sa evitam sa transformam galbenusurile intr o omleta).Luati de pe foc.
      3. Mixam galbenusurile cu zaharul .Ar fi trebuit pana capatau aspect de maioneza dar in cazul nostru una light din cauza ca nu am pus zahar mai mult.
     4. Incercand sa evitam realizarea unei omlete, vom adauga in fir subtire galbenusurilor amestecul fierbinte mixand cu un tel in permanenta.
        5. Dupa acest pas trebuie sa punem amestecul pe bain marie.Eu l am tinut cam 8 minute.
        6. Acum vine o alta parte interesanta.Ar fi bine sa nu amestecati dintr o data crema peste  branza ci in mai multe etape.In cazul meu au fost trei.Adaugati o cantitate mica de crema la inceput cu branza doar atat cat sa se incalzeasca si sa se topeasca branza in crema fara sa va ramana cocoloase.
       7.Baza este gata .Mai trebuie sa se raceasca.Apoi acoperim cu o folie de plastic si dam la frigider pana a doua zi.
       Nu ne mai ramane decat sa punem la treaba masina de inghetata si sa incercam si altceva decat inghetata in varianta dulce. Daca nu aveti o masina de inghetata atunci ar trebui sa ramaneti acasa cam doua , trei ore sa aveti timp sa scoateti inghetata la 30 de minute din congelator si  sa amestecati compozitia . In felul acesta veti sparge cristalele de gheata care se acumuleaza.Cam atat .Nu va mai ramane decat sa  decideti singuri cat de mare sa fie portia si cu cine impartiti inghetata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu